corona-protocol


Verkoudheidsklachten
Bij verkoudheidsklachten; hoesten, neusverkoudheid, keelpijn, snotteren, lichte hoest, verhoging, benauwdheidsklachten meld je je af en doe je (of je kind) de workshop op een later moment, op een plek waar iemand anders verhinderd is.

Luchtkwaliteit & ventilatie
Er staat een luchtreiniger met hepa-filter aan (Winix Zero) en ook een luchtbevochtiger. Het luik naar de zolder blijft open en de achterdeur of een raam in de kleine schuur ook.
https://winixeurope.eu/nl/luchtreinigers/luchtreiniger-winix-zero/

CO2
Op 2 oktober hebben we gedurende de workshop de luchtkwaliteit in het atelier gemeten met een CO2-meter (4 cursisten en ikzelf, de kachel en luchtreiniger aan, luik en achterdeur open). De waardes lagen tussen de 500 en 650 ppm. Tussen 400 en 800 ppm is de ventilatie 'zeer goed'! 

Ophalen kinderen
Vanaf oktober gewijzigd: ouders wachten in de auto of in de tuin. Ik draag er zorg voor dat de kinderen op tijd klaar kunnen zijn, toch lukt dit niet altijd voor iedereen. Mocht je kind toch iets langer nodig hebben, dan komt hij/zij vragen of daar tijd voor is en kun je even binnen wachten (max. 3 ouders).

Volwassenen
Volwassenen zitten op 1.5 meter afstand van elkaar. Ieder heeft een vast plekje aan tafel. Vanaf oktober kunnen tijdelijk 4 volwassenen per groep meedoen. Bij binnenkomst graag in de keuken je handen wassen met zeep. Er zijn papieren doekjes aanwezig.

Extra hygiëne en toiletbezoek
Voordat de workshop begint heb ik de tafels, stoelen, wc en dergelijke gereinigd met desinfectie-spray. Op het toilet staat desinfecterende handgel en er liggen papieren doekjes..