over mij


opleiding

Als kind uit een tuindersgezin speelde mijn jeugd zich in de natuur en tussen de dieren af.‚Äč Mijn grote liefde hiervoor is duidelijk te zien in mijn illustraties én in de workshopthema's!

Van jongs af aan was het mij duidelijk wat ik wilde worden: 'tekenjuf'! De opleiding docent beeldende kunst & vormgeving (TE/HA) in Sittard voelde als een warm bad. 

Toch werd ik niet meteen tekenjuf. Na de opleiding rolde ik een ander vak in; grafische vormgeving. Ik werkte in totaal 5 jaar in loondienst voor een reclamebureau in Maastricht en een BNO vormgever in het Heuvelland.zelfstandig vormgever

Na de geboorte van Lonneke (zij is nu al 20, waw!) heb ik een bedrijf in grafische vormgeving gehad. De eerste 2 jaar met name als freelance vormgever voor een groot reclamebureau in Maastricht en de Open Universiteit.

Na deze opstart-fase werkte ik vele jaren voor eigen opdrachtgevers, o.a. RIBW Heuvelland & Maasvallei,  Maastro clinic, Maastricht Health Campus, Provincie Limburg, Blue Earth, MUMC, Bernard Lievegoedschool, Levanto en de Cramignon.

Dik een jaar geleden heb ik geluisterd naar een sterk verlangen om mijn workshops verder uit te breiden èn eigen uitgaves te gaan maken. Meer tijd en aandacht naar wat ik het meest belangrijk vind. workshops geluksvogel

Naast mijn werk als vormgever startte ik in 2000 met creatieve workshops voor kinderen. Ik gaf de workshops de naam Geluksvogel, want ik wou meer geven dan alleen een tekenles. Ik wou dat het ging over geluk. Wat maakt je gelukkig? Waar droom je van? Wat is voor jou belangrijk?

De thema's die ik bedacht hadden vaak te maken met de natuur; dieren, bloemen, bomen, landschappen... we deden ook buitenworkshops in het park of andere plekjes in de buurt! Ook dat vind ik belangrijk: kinderen oog laten krijgen voor de schoonheid van de natuur. En dat we daar goed mee omgaan.

En heel geregeld maakten we een collage en zelfportret in allerlei technieken. Waarin ik de kinderen dan vaak teksten liet schrijven of plakken. Over wat ze goed kunnen bijvoorbeeld.

Recentelijk heb ik de naam Geluksvogel veranderd naar Inspiratie-workshops, omdat een school in de buurt ook voor de naam Geluksvogel heeft gekozen.

Elk jaar verzin ik nieuwe thema's en andere opdrachten. Maar nog altijd gaat het over klein geluk en heeft de natuur een belangrijke rol. 
Er zijn heel wat kinderen die al jaren meedoen, ik bouw een speciale band met ze op.

Ik zou willen dat er een vak 'geluksonderwijs' komt, dan mogen ze Geluksvogel daar onderdeel van laten zijn!docent kunstacademie

Vanuit mijn eigen bedrijf heb ik 4 jaar freelance als docent en mentor bij Hogeschool Zuyd - propedeuse kunstacademie - gewerkt. In zo'n eerste jaar gaat het ook om het ontdekken welke richting bij je past. Dat vond ik fascinerend.

Korte tijd werd ik 'uitgezonden' naar de toneelacademie om ook daar studenten te leren een boekje met verschillende illustraties en teksten over zichzelf te maken.


In dat laatste jaar begon het bij mij steeds duidelijker te worden. Ik wou geheel zelfstandig verder. Mezelf illustratief ontwikkelen, mijn eigen workshops uitbreiden en in de toekomst eigen uitgaves gaan maken. Met mìjn ideeën.

geboortekaartjes - klein geluk

Zie deze pagina over de geboortekaartjesSUZANNES ILLUSTRATIES

Een reis voor het leven!


.


'Ik zie in de elementaire lijntjes van je illustraties de uitdrukking van jouw kinderen en jezelf terug. Wonderlijk bijna. Als een soort van creatieve vergroeiing met 'je familie en jezelf'.