suzannes inspiratie

inspiratie-workshops  |  illustrator & vormgever


Open voor een wereld van verwondering


Inspiratie-workshops voor vrouwen!

Je leert illustraties maken met steeds weer andere materialen. De mooie levensthema's hebben te maken met klein geluk en laten je kijken naar wat voor jou belangrijk is.  Laat je creativiteit stromen in het sfeervolle atelier in Maastricht. Een ontspannen en creatieve ochtend voor jezelf. 


Tekenen, schilderen & klein geluk voor kinderen!
8-12 jaar
Tijdens de creatieve workshops leren kinderen illustraties maken. De thema's en opdrachten gaan over 'klein geluk'. Je ontwerpt je eigen boomhut... of schildert jezelf op een roeiboot met zeedieren.... noem maar op. In het atelier aan huis hangt een hele prettige sfeer waar kinderen zich gezien voelen. 


Betoverende geboortekaartjes

Illustraties om je over te verwonderen, betoverend mooi! Voor jouw liefdevolle kindje, dat het zich altijd mag blijven herinneren hoe prachtig hij/zij is! Echte geboortekaart-lichtjes. Met aandacht voor details vormgegeven. Natuurlijk op milieuvriendelijk papier. Handmade in Maastricht! 


'Ik zie in de elementaire lijntjes van je illustraties de uitdrukking van jou en je kinderen terug. Wonderlijk bijna. Als een soort creatieve vergroeiing van 'je familie en jezelf'. feeling home

'Wanneer voel jij je senang?', die vraag werd me gesteld door mijn oudste dochter Lonneke als onderdeel van haar afstudeerproject (kunstacademie fotografie). Voor mij is er niet één antwoord op die vraag. Ik hou erg van harmonie en kan me bijvoorbeeld tijdens gezelschapsspelletjes met de kinderen erg gelukkig voelen. De saamhorigheid en gezelligheid van iets samen doen.

Ook met Suzannes Inspiratie voel ik me volkomen thuis en kan ik op mijn eigen manier bijdragen aan kleine of grote lichtpuntjes in de wereld: tijdens de workshops hangt er zo'n fijne positieve energie, bij het uitwerken van de thema's kan ik ècht genieten van die zoektocht en me ontzettend verwonderen over de schoonheid en wonderen van het leven. Als illustrator met potjes inkt, ecoline en kwastjes om me heen - in het verrukkelijke atelier - is het gevoel moeilijk met een pen te beschrijven... ja, dan klopt zo'n woord als 'senang' ook wel!liefde voor kinderen, dieren & natuur

Ik groeide op in een tuinders-gezin en had het geluk veel tijd buiten door te mogen brengen. Mijn liefde voor dieren en de natuur vind je duidelijk terug in mijn werk. Ook de verhalen van Suske & Wiske hadden een magische aantrekkingskracht op mij. Een wereld vol avontuur en iets kunnen betekenen voor de ander... daar werd ik warm van!

Mijn vier grootste schatten - Lonneke, Fenna, Sterre en Jelle - zijn een grote bron van inspiratie.


Docentenopleiding

Als kind kon ik al uren en uren tekenen en schilderen, met iedereen die mee wou doen. De opleiding docent beeldende kunst & vormgeving (TE/HA) in Sittard voelde voor mij als een warm bad. Ik heb er hele goede herinneringen aan. Dankjewel docenten, jullie hielden mijn vuurtje levend!


eigen ontwerpbureau & workshops

Na mijn opleiding in 1992 heb ik eerst 7 jaar als grafisch vormgever voor reclamebureaus gewerkt en ben aansluitend (in een VOF) een grafisch ontwerpbureau gestart. 20 jaar werkte ik als zelfstandige voor onder andere RIBW, Maastro clinic, Comeander, Maastricht Health Campus, Provincie Limburg, Blue Earth, MUMC+, Open Universiteit, Levanto, de Cramignon en Universiteit Maastricht.

 

In 2010 ben ik - naast mijn werk als vormgever - workshops tekenen & schilderen gaan geven. Een van de beste beslissingen in mijn leven. Heel klein begon ik met een groepje kinderen aan de keukentafel. 


docent kunstacademie 2011-2015

Vanuit mijn eigen bedrijf werkte ik vanaf 2011 vier jaar freelance als docent en mentor bij Hogeschool Zuyd - propedeuse kunstacademie. Ik begeleidde studenten o.a. bij het maken van boekjes met illustraties en teksten over zichzelf. Zeer geïnspireerd door de getalenteerde studenten ben ik mezelf verder illustratief gaan ontwikkelen en heb ik mijn workshops helemaal passend gemaakt bij wie ik ben.


suzannes inspiratie

1 Januari 2020 heb ik een nieuwe start gemaakt en Suzannes Inspiratie in het leven gezet! Laat je verwonderen, betoveren, raken! 

Spring in het diepe en zwem rustig verder in een wereld van flow, saamhorigheid, gezelligheid, harmonie, kleur, verf, potlood, ecoline en verrassende creatieve materialen! Ga mee op avontuur! 

• Inspiratie-workshops voor vrouwen
• Tekenen, schilderen en klein geluk voor kinderen
• Illustraties & vormgeving van o.a. geboortekaartentekenen, schilderen & klein geluk voor kinderen - 1 of 2x per maand

De thema's en opdrachten gaan over 'klein geluk'; kleine dingetjes of momentjes waar je zo blij van kunt worden. Ook de schoonheid van de natuur speelt een grote rol. Er zijn heel wat kinderen die al jaren meedoen, ik bouw een speciale band met ze op.

We werken met o.a. aquarelverf, gouache, acrylverf, potlood, oost-indische inkt, zwarte pen, linosnede, collage, ecoline en ecolinestiften.

> naar de kinderworkshops


inspiratie-workshops voor vrouwen - 1x per maand

Tekenen en schilderen met inspirerende thema's over kleine dingen in het leven die zo waardevol voor je zijn. Waar je van houdt of wat voor jou belangrijk is. 

Samen met een klein groepje vrouwen bij de kachel, in een sfeervolle ruimte. Met thee/koffie, koekjes en rustige muziek op de achtergrond.

Ter voorbereiding ontvang je ongeveer een week van te voren een inspiratie-mail om je gedachten over het thema af te stemmen. 

> naar de Inspiratie-workshops